Babiččiny perníčky- ihned měkké
Kdo by nemiloval zdobené medové perníčky. Ale co dělat, když jste nestihli napéct včas, aby stihly do Vánoc změknout? Stejné situaci před lety čelila Ludmila Muszelová ze Znojma. A tehdy jí její babička prozradila tento recept, podle kterého upečete perníčky rovnou měkké. Je ale potřeba dodržet dávkování surovin.
Budete potřebovat:
650 g hladké mouky
250 g moučkového cukru
100 g rozpuštěného másla
200 g tekutého medu
2 celá vejce a 2 žloutky
1 malá lžička jedlé sody
1 kypřící prášek do perníku
1 lžička skořice
Postup:
1. Všechny suroviny v míse řádně zamísíme , přikryjeme a dáme do chladu, ale ne do lednice (nejlépe do spíže nebo na chodbu).
2. Necháme odpočívat 24 hodin a pak už s těstem pracujeme, jak jsme zvyklí - rozválíme a vykrajujeme různé tvary.
3. Pečeme krátce - asi 5-6 minut.
4. Po upečení a vychladnutí zdobíme bílkovou polevou nebo vykrajujeme kolečka, která slepujeme povidly a poléváme čokoládou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka