Babiččiny perníčky- ihned měkké

Vánoční cukroví, perníčky, Vánoce

Kdo by nemiloval zdobené medové perníčky. Ale co dělat, když jste nestihli napéct včas, aby stihly do Vánoc změknout? Stejné situaci před lety čelila Ludmila Muszelová ze Znojma. A tehdy jí její babička prozradila tento recept, podle kterého upečete perníčky rovnou měkké. Je ale potřeba dodržet dávkování surovin.

Budete potřebovat:

650 g hladké mouky
250 g moučkového cukru
100 g rozpuštěného másla
200 g tekutého medu
2 celá vejce a 2 žloutky
1 malá lžička jedlé sody
1 kypřící prášek do perníku
1 lžička skořice

Postup:

1. Všechny suroviny v míse řádně zamísíme , přikryjeme a dáme do chladu, ale ne do lednice (nejlépe do spíže nebo na chodbu).

2. Necháme odpočívat 24 hodin a pak už s těstem pracujeme, jak jsme zvyklí - rozválíme a vykrajujeme různé tvary.

3. Pečeme krátce - asi 5-6 minut.

4. Po upečení a vychladnutí zdobíme bílkovou polevou nebo vykrajujeme kolečka, která slepujeme povidly a poléváme čokoládou.