Babiččino slané pečivo k vínu
Recept babičky Zuzky Plíškové. Na těchto sušenkách má nejraději fakt, že ač tak nevypadají, jsou křehké a úplně se rozplývají na jazyku.
Suroviny:
2 šunkové tavené sýry (alespoň 180 g)
250 g másla
250 g hladké mouky
sůl, pepř (případně koření dle chuti)
Postup:
1. Zaděláme těsto, které vyválíme a vykrajujeme různé tvary.
2. Potíráme vajíčkem, sypeme kmín, hrubou solí, mákem, nebo oříšky.
3. Pečeme do červena, při 175 stupních asi 15 až 20 minut.
![Babiččino slané pečivo k vínu | foto: Zuzana Plíšková Babiččino slané pečivo k vínu](https://vltava.rozhlas.cz/sites/default/files/styles//public/images/03508035.jpeg?itok=3Fz94vYf)
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://brno.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://brno.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka