Babiččino slané pečivo k vínu

Recept babičky Zuzky Plíškové. Na těchto sušenkách má nejraději fakt, že ač tak nevypadají, jsou křehké a úplně se rozplývají na jazyku.

Suroviny:
2 šunkové tavené sýry (alespoň 180 g)
250 g másla
250 g hladké mouky
sůl, pepř (případně koření dle chuti)

Postup:
1. Zaděláme těsto, které vyválíme a vykrajujeme různé tvary.

2. Potíráme vajíčkem, sypeme kmín, hrubou solí, mákem, nebo oříšky.

3. Pečeme do červena, při 175 stupních asi 15 až 20 minut.

Babiččino slané pečivo k vínu

Čtěte také

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.