Avokádová pomazánka

Zavítali jsme na návštěvu do Skrchova na Blanensku, odkud přinášíme recept z minisérie Jak se vaří ve velké rodině.

Budete potřebovat:

  • 3 avokáda
  • 2 pomazánková másla, výborná je ale i Lučina
  • pepř
  • sůl
  • půlka citronu (použijeme vymačkanou šťávu)
  • bazalka (natrhané lístky z rostlinky)
  • zakysaná smetana
  • 2 lžíce javorového sirupu

Postup:

  1. Avokáda oloupeme a odpeckujeme.
  2. Přidáme ostatní ingredience a společně rozmícháme, až se hmota spojí.
  3. Kdo chce, může vyšlehat na jemno.
  4. Podáváme nejlépe s křupavou celozrnnou bulkou.

Tip: Nejlepší je mazat těsně před konzumací, aby pečivo příliš nezvlhlo a zůstalo křupavé.