Toužíte po zdravé a mladistvé pleti? Vyrobte si domácí tělové mléko podle Babských rad

4. červenec 2023

Babské rady poradí, jak si vyrobit domácí tělové mléko. Základem je přírodní olej, použít můžete i bambucké máslo. Obsahuje vitamíny A a E, je vhodné pro problematickou pleť a brání stárnutí pokožky.

Připravte si 75 ml převařené vody nebo bylinkového čaje, 100 ml oleje nebo 100 g bambuckého másla a 3 lžíce včelího vosku. Olej se dá nahradit 1 lžící dužiny z aloe vera. Promašťující složky vložíme do misky a tu do vodní lázně. Mícháme, dokud se vše nerozpustí, pak směs odstavíme.

Ve druhém hrnci ohřejte vodu nebo čaj, po převaření a vychladnutí smíchejte se směsí tuků pomocí tyčového mixéru. Mixujeme trpělivě, dokud nevznikne krémová hmota. Hotové tělové mléko skladujte v chladničce. Vydrží až 8 týdnů a ocení ho i ti z vás, kteří mají citlivou pokožku.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.