Sádlové svatební rohlíčky

Na křehoučké pečivo od Jiřiny Křemečkové z Osvětiman budete potřebovat formičky na rohlíčky, které se nejspíš už stejně chystáte vytáhnout na vánoční pečení. Nebudete potřebovat ani gram másla, zato ale tradiční tuk, který používaly naše babičky: sádlo.

Budete potřebovat:

180 g hladké mouky
180 g moučkového cukru
180 g sádla
60 g mletých vlašských ořechů

Postup:

1. Všechny ingredience smícháme a řádně prohněteme.

2. Po zpracování sádlové těsto tlačíme do formiček na rohlíčky a pečeme.

3. Konce rohlíčků po upečení máčíme v rozpuštěné čokoládě.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.