Rychlé kuře na šlehačce
Příloha i maso pěkně pohromadě v jednom pekáči. Na recept Anny Skořepové z Hrušovan nad Jevišovkou budete mít všechno rychle nachystané a ještě ušetříte nádobí.
Budete potřebovat:
čtvrtky kuřete
brambory
sůl, pepř
česnek
smetana ke šlehání
Postup:
1. Syrové brambory oškrábeme a nakrájíme na kolečka.
2. Promícháme se solí a utřeným česnekem.
3. Vyložíme jimi pekáč a na ně položíme osolené a okořeněné čtvrtky kuřete.
4. Vše přelijeme smetanou ke šlehání a pečeme asi 50 minut při mírnější teplotě.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
S hereckými hvězdami poznejte tajemství textu starého dva tisíce let
Ondřej Kepka, režisér a moderátor


O věrné lásce statečného Chairea a sličné Kallirhoy
Román byl napsán pravděpodobně už v prvním století našeho letopočtu a možná dokonce i dříve. Jde o první dochovaný milostný a zároveň i dobrodružný román nejenom antického, ale vůbec evropského písemnictví.