Rychlé kuře na šlehačce
Příloha i maso pěkně pohromadě v jednom pekáči. Na recept Anny Skořepové z Hrušovan nad Jevišovkou budete mít všechno rychle nachystané a ještě ušetříte nádobí.
Budete potřebovat:
čtvrtky kuřete
brambory
sůl, pepř
česnek
smetana ke šlehání
Postup:
1. Syrové brambory oškrábeme a nakrájíme na kolečka.
2. Promícháme se solí a utřeným česnekem.
3. Vyložíme jimi pekáč a na ně položíme osolené a okořeněné čtvrtky kuřete.
4. Vše přelijeme smetanou ke šlehání a pečeme asi 50 minut při mírnější teplotě.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.