Rychlá tmavá houbová omáčka
Michaela Henešová z Brna si v kuchařkách moc nepočte, recepty raději vymýšlí sama. O některé osvědčené tipy se s námi podělila. Ten dnešní ocení hlavně úspěšní houbaři.
Budete potřebovat:
1 střední cibule
1 sklenice hub naložených ve sladkokyselém nálevu
kmín
olej
vývar
dle chuti cukr
máčený škrob (škrob rozmícháme v troše vody, necháme odstát a rozmáčený škrob použijeme na zahuštění)
sůl, pepř
1. Nakrájenou cibuli necháme na tuku zesklovatět.
2. Přidáme sklenici hub i s nálevem, dochutíme solí a cukrem a přidáme máčený škrob (ne příliš - omáčka by neměla být moc hustá).
3. Podáváme s knedlíkem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka