Rychlá tmavá houbová omáčka

Michaela Henešová z Brna si v kuchařkách moc nepočte, recepty raději vymýšlí sama. O některé osvědčené tipy se s námi podělila. Ten dnešní ocení hlavně úspěšní houbaři.

Budete potřebovat:

1 střední cibule
1 sklenice hub naložených ve sladkokyselém nálevu
kmín
olej
vývar
dle chuti cukr
máčený škrob (škrob rozmícháme v troše vody, necháme odstát a rozmáčený škrob použijeme na zahuštění)
sůl, pepř

1. Nakrájenou cibuli necháme na tuku zesklovatět.

2. Přidáme sklenici hub i s nálevem, dochutíme solí a cukrem a přidáme máčený škrob (ne příliš - omáčka by neměla být moc hustá).

3. Podáváme s knedlíkem.

autor: Zuzana Plíšková