Řezy s ořechy a quinoou bez cukru a mouky

Na doma i do krabičky – taková jsou jídla, která se tento týden můžete naučit v dopoledním receptáři. Aby se dala snadno připravit třeba i jako oběd nebo svačina do práce nebo na cesty.

Budete potřebovat:

  • 150 g ovesných vloček
  • 100 g mandlí bez slupky
  • 100 g kešu ořechů
  • 200 g quinoy
  • 75 g strouhaného kokosu
  • 75 g lněného semínka
  • 4 lžíce javorového sirupu
  • 3 lžíce medu
  • 3 lžíce arašídového másla
  • 3 lžíce kokosového oleje
  • čokoládové čočky

Postup:

  1. Quinou spolu s ovesnými vločkami nasucho opražíme na pánvi.
  2. Najemno nasekané mandle a kešu smícháme s kokosem a lněným semínkem.
  3. Kokosový olej, arašídové máslo, med a javorový sirup dáme spolu s 2 lžícemi vody do rendlíku a zahříváme do rozpuštení.
  4. Přidáme sypké suroviny a vzniklou hmotu rovnoměrně rozprostřeme na pekáček s vyšším okrajem vyložený pečicím papírem.
  5. Posypeme čokoládovými čočkami a pečeme v troubě vyhřáté na 175 stupňů asi 25-30 minut.
  6. Po vychladnutí krájíme na čtverečky.
autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.