Řezy s ořechy a quinoou bez cukru a mouky
Na doma i do krabičky – taková jsou jídla, která se tento týden můžete naučit v dopoledním receptáři. Aby se dala snadno připravit třeba i jako oběd nebo svačina do práce nebo na cesty.
Budete potřebovat:
- 150 g ovesných vloček
- 100 g mandlí bez slupky
- 100 g kešu ořechů
- 200 g quinoy
- 75 g strouhaného kokosu
- 75 g lněného semínka
- 4 lžíce javorového sirupu
- 3 lžíce medu
- 3 lžíce arašídového másla
- 3 lžíce kokosového oleje
- čokoládové čočky
Postup:
- Quinou spolu s ovesnými vločkami nasucho opražíme na pánvi.
- Najemno nasekané mandle a kešu smícháme s kokosem a lněným semínkem.
- Kokosový olej, arašídové máslo, med a javorový sirup dáme spolu s 2 lžícemi vody do rendlíku a zahříváme do rozpuštení.
- Přidáme sypké suroviny a vzniklou hmotu rovnoměrně rozprostřeme na pekáček s vyšším okrajem vyložený pečicím papírem.
- Posypeme čokoládovými čočkami a pečeme v troubě vyhřáté na 175 stupňů asi 25-30 minut.
- Po vychladnutí krájíme na čtverečky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.