Pohanku uvaříte stejně jako rýži. Použijete ji místo vloček a skvěle se hodí do palačinkového těsta

19. duben 2023

Pohanka je všelék! Působí protizánětlivě, léčí krevní oběhový systém, cévní potíže a vředy. Pomáhá při mozkových příhodách, srdečních chorobách, zklidňuje nervový systém a tlumí bolesti hlavy.

Pohanka je bohatá na selen a zinek, což jsou základní stopové minerály, které tělo potřebuje pro silné kosti, zuby a nehty.

Oteklé kotníky léčí obklad z pohanky: Mouku z pohanky a teplou vodu smícháte na husté těsto, které nanesete na oteklé místo. Ponecháte tak dlouho, než se těsto začne drobit. Podle potřeby opakujte.

Pohanka je alternativou ke snídani z ovesných vloček a pohanková mouka se dobře hodí do těsta na palačinky. Když je potřete povidly a posypete bohatě mákem s cukrem, budete se olizovat až za ušima!

Při vaření pohanky postupujte stejně jako u rýže. Propláchnete ji, dáte vařit na 5 minut, poté odstavíte a necháte 15 minut dojít. Změkne a získá na objemu.

Pohanku uchovávejte v dobře uzavřených nádobách, mimo vlhkost a teplo. Pohankovou mouku nejlépe v lednici.

Spustit audio

Související