Pečené vepřové koleno bez kosti
Trpělivost se vyplácí a u přípravy vepřového kolínka to platí dvojnásob. Odmění vás totiž jemným masem a křupavou vypečenou kůrčičkou. V receptu, který máme od Evy Špačkové ze Prostějova navíc s nádechem česneku, hořčice a piva. To jsou totiž základní suroviny pro přípravu tohoto receptu.
Budete potřebovat:
vepřové koleno
podle chuti:
pivo
francouzská hořčice
česnek
cibule
sůl, pepř
Postup:
1. Česnek prolisujeme, přidáme hořčici a zalijeme pivem tak, aby vznikla hmota o konzistenci kašičky.
2. Koleno vykostíme, lehce naklepeme a osolíme.
3. Potřeme česnekovou směsí, zavineme jako roládu a převážeme nití.
4. Do pekáče dáme nahrubo nakrájenou cibuli, zalijeme pivem a přidáme maso.
5. Zakryjeme a pečeme asi hodinu v troubě rozpálené na 200 stupňů.
6. Odkryjeme a zhruba dalších 30 minut dopékáme.
7. Průběžně podléváme výpekem a pivem.
8. Podáváme s chlebem a křenem nebo doplníme bramborem a zelím.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka