Pečené vepřové koleno bez kosti

Trpělivost se vyplácí a u přípravy vepřového kolínka to platí dvojnásob. Odmění vás totiž jemným masem a křupavou vypečenou kůrčičkou. V receptu, který máme od Evy Špačkové ze Prostějova navíc s nádechem česneku, hořčice a piva. To jsou totiž základní suroviny pro přípravu tohoto receptu.

Budete potřebovat:

vepřové koleno

podle chuti:
pivo
francouzská hořčice
česnek
cibule
sůl, pepř

Postup:

1. Česnek prolisujeme, přidáme hořčici a zalijeme pivem tak, aby vznikla hmota o konzistenci kašičky.

2. Koleno vykostíme, lehce naklepeme a osolíme.

3. Potřeme česnekovou směsí, zavineme jako roládu a převážeme nití.

4. Do pekáče dáme nahrubo nakrájenou cibuli, zalijeme pivem a přidáme maso.

5. Zakryjeme a pečeme asi hodinu v troubě rozpálené na 200 stupňů.

6. Odkryjeme a zhruba dalších 30 minut dopékáme.

7. Průběžně podléváme výpekem a pivem.

8. Podáváme s chlebem a křenem nebo doplníme bramborem a zelím.

autor: Zuzana Plíšková