Palačinky plněné kysaným zelím

Vyzkoušejte recept na tyhle netradiční palačinky od naší redaktorky Zuzky Plíškové.

Budete potřebovat:

150 g hladké mouky
250 ml mléka
sůl, pepř
4 vejce
cibule
2 klobásky (nebo slanina)
kysané zelí
kmín
bílé víno
mletá sladká paprika
česnek
kelímek zakysané smetany

Postup:

1. V míse vyšleháme 3 vejce s mlékem, přidáme mouku a sůl.

2. Necháme chvíli odležet.

3. Cibuli a klobásy nadrobno nakrájíme.

4. Na sádle, nebo oleji obojí opečeme.

5. Přidáme zelí nakrájené na menší kousky, kmín a sůl, podlijeme vínem a podusíme.

6. Dochutíme paprikou a pepřem.

7. Z těsta usmažíme palačinky, které naplníme směsí z kysaného zelí a smotáme.

8. Poklademe je vedle sebe do vymazaného pekáčku.

9. V zakysané smetaně rozkvedláme vejce, přidáme utřený česnek, sůl, pepř a papriku.

10. Směsí potřeme palačinky a v troubě pečeme na 200 stupňů asi 20-25 minut.

autor: Zuzana Plíšková