Obsah nákupního košíku o nás vypovídá mnohé. Ženy řeší jídlo víc, muži jí pocitově, myslí si zakladatel Aktinu

23. únor 2022

Michal Hubík říká, že jídlo ovlivňuje v našem životě snad úplně všechno. Před jedenácti lety se začal aktivně zabývat zdravým životním stylem a založil svoji firmu. Dnes má také jedny z nejobsáhlejších webových stránek, které jsou zaměřeny na to, abychom porozuměli tomu, co vlastně jíme a zbavili se mnoha nesmyslů a pověr, které v této oblasti panují.

Michal Hubík má stejné představy a sny, jako když před jedenácti lety s Aktinem začínal – naučit lidi zdravě jíst a šířit informace o tom, co vlastně zdravé stravování znamená.

Než své produkty nabídne veřejně, vyzkouší vše na vlastní kůži. „Být spokojený totiž znamená stagnaci. Vždycky si říkám, že bych se mohl cítit ještě líp a to mě motivuje hledat nová jídla, jiné kombinace a taky testovat všechno na sobě.“

Nakupovat do velkých obchodů chodí, a dokonce je to pro něj zábavné. „Dneska si v obchodě můžete koupit cokoli, ale jen mizivé množství z toho je kvalitní a prospěšné pro tělo. Sleduji obsah košíků, o každém z nás to něco vypovídá. Obecně zdravější potraviny vídám v nákupech žen, ty podle mého názoru mnohem víc řeší, aby jídlo bylo zdravé, pánové jedí mnohem víc pocitově.“

Jedl jsem bonbóny, chipsy a smažený hermelín, byl jsem tlustý. Ale chtěl jsem být atraktivní pro holky, tak jsem se začal věnovat jídlu a už jsem nepřestal.
Michal Hubík

Cítit se dobře a zlepšit své zdraví díky stravě můžeme podle Hubíka v každém věku. „Sám se divím, jak moc mi ovlivňuje strava život – mělo by se o tom učit i ve školách. Na našich sociálních sítích se snažíme o edukaci už roky. Informace zveřejňujeme v jednoduché podobě, aby tomu každý rozuměl. Zabývá se tím celá skupina praktiků, sportovců a odborníků,“ popisuje a dodává, že snaží být se svým týmem také kvalitním zdrojem informací. „V Česku není nikdo lepší než my,“ říká hrdě.

A že má být na co pyšný, dokládají také čísla. „Během posledních dvou let máme velký nárůst zájmu. Dává to smysl, protože to, co jíme, ovlivňuje mimo jiné také naši imunitu.“

Budoucnost vidí optimisticky: „Chceme být podporou lidem, kteří se snaží žít, nejenom přežívat. Začali jsme dělat nově také oblečení, hledáme podobné lidi jako jsme my – podobné blázny.“

Jaké pečivo jíst a kde vyhledávat bio potraviny? Jak často zařazovat do jídelníčku maso? Jaký je první krok, pokud se chceme stravovat zdravěji? Poslechněte si více v rozhovoru s Janou Kobylinskou a Michalem Hubíkem.

Spustit audio

Související