Prababiččiny štruple
Recept na snadné tradiční pečivo, který má Marie Drobilíková od své prababičky. Připravit si je můžete i vy.
Budete potřebovat:
250 g másla
250 g moučkového cukru
750 g hladké mouky
3 vejce (1 vejce navíc na potření)
tlučený anýz
Postup:
1. Z másla, cukru, mouky a vajec vypracujeme těsto.
2. To následně rozválíme na plát, který rozkrájíme rádýlkem na proužky.
3. Proužky klademe na obrácený srnčí hřbet, aby tvořily obloučky, potřeme vejcem a posypeme anýzem.
4. Pečeme na 200 °C
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka