Dušená kapusta podle Pavla Rychetského

Předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský sice navaří příliš často, ale toto jídlo připravuje rád, protože je nejen vynikající, ale také jím navazuje na své kořeny. Tuto dušenou kapustu totiž vařívala jeho maminka tatínkovi a Pavel Rychetský má tušení, že recept souvisí s rodištěm jeho tatínka - tedy Frýdkem-Místkem a okolím.

Budete potřebovat:

kapusta
brambory
klobása
utřený česnek
sůl, pepř

Postup:

1. Kapustu nakrouháme a dáme vařit do mírně osolené vody.

2. Přidáme k ní oškrábané a na kostičky nakrájené větší množství brambor, na kolečka nakrájenou klobásu a hodně utřeného česneku.

3. Dusíme doměkka.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.