Fazolová polévka s tymiánem
Vyzkoušejte recept od Janý Póčové z Křenovic.
Budete potřebovat:
1 plechovka bílých fazolí ve slaném nálevu
2 lžíce másla
2 mrkve
2 cibule
1 svazek čerstvého tymiánu
500 g brambor
3 stroužky česneku
sůl, pepř
3-4 kuličky nového koření
1 bobkový list
2 litry vody
Postup:
1. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a krátce opečeme.
2. Zalijeme vodou, přidáme nakrájené brambory, koření, tymián, sůl a pepř.
3. Vaříme do plné chuti až 2 hodiny.
4. Těsně před dokončením přidáme scezené fazole a prohřejeme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.