Slané rohlíčky

Trocha toho slaného mlsání od paní Bohunky Sasínkové ze Strachotína.

Suroviny:
půlka kvasnic
125 ml mléka
špetka soli
trochu cukru
300 g hladké mouky
1 vejce
90 g tuku na pečení
kečup, sýr, šunka

Postup:
1. Vypracujeme těsto, necháme vykynout. Rozdělíme na 4 díly a rozválíme.

2. Každou placku rozkrájíme na 6 až 8 částí. Potřeme kečupem, posypeme sýrem a uzeninou, případně okořeníme.

3. Zamotáme, potřeme máslem a posypeme hrubou solí a kmínem. Pečeme při 160 až 170 stupních dozlatova.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.