Co dělám v rozhlase:
Moderuji dopolední Apetýt, kde sdílím jedinečné příběhy hostů. Nikdy se žádný neopakuje a to mě na téhle práci baví. Připravuji do vysílání Babské rady, kterých jsem díky posluchačům posbírala tolik, že to zatím vydalo na tři knihy. Jako redaktorka publicistiky natáčím reportáže a rozhovory pro pořad Jihomoravský rok.
Před rozhlasem:
Osmnáct let v soukromých rádiích, práce pro neziskový sektor, terapeutický výcvik u Jiřiny Prekopové i založení amatérského Divadla Prkno.
Co mě baví:
Moje dvě dcery a společné pečení a vaření. Práce s hlasem, ať už za mikrofonem nebo při divadle, zpěvu, veršování a na besedách o babských radách. Radost mi dělá i psaní, hudba všemožných žánrů, ale i koncerty, knihy a filmy, u kterých mám husí kůži, voňavé letní večery a noci, štiplavá zimní rána i výhledy z kopců. Nejraději jsem naboso a podnikám výlety i směrem k zatím neprobádaným cestám, včetně těch zahraničních. Vodu jako správný otužilec miluju celoročně, nejvíc moji „rodnou“ Svratku.
Všechny články
-
Od natáčení rozhlasového Pana Kaplana uplynulo 30 let. Jak na něj vzpomínají herci?
Poslechněte si veselé a lehce nostalgické povídání s herci, kteří před třemi desítkami let účinkovali v rozhlasovém zpracování románu Pan Kaplan má stále třídu rád.
-
Domácí vaječný koňak na sváteční stůl. Recept na něj přináší Babské rady
Vaječný koňak má kořeny své tradice ve středověké Anglii. Jeho předobrazem byl nápoj, který se připravoval z vína či piva, smetany, cukru, vajec.
-
Arnošt Goldflam: Co žiji v Praze, tak píšu o Brně. Zůstalo mi v krvi, proto říkám šalina a su
Tušíte, kolik Arnošt Goldflam napsal knih? V rozhovoru prozradí i to, co si přeje dostat letos od Ježíška. Poslechněte si celý rozhovor!
-
Správné porcování, smažení i netradiční trojobal. Jak připravit svátečního kapra bez chyb?
Jak na kapra, aby byl šťavnatý a bez pachuti? S jednoduchým návodem tu jsou Babské rady.
-
Jedinečné Bílé Karpaty, odvaha horolezců i šikovnost lezců. V prosinci slavíme Mezinárodní den hor
Lysá hora, Praděd, ale i světové osmitisícovky. Na všechny tyhle hory došla řeč v dalším vydání cyklu Jihomoravský rok.
-
Voňavé Vánoce začínají u formiček. Jak připravit vykrajovátka na další sezónu?
Také jste měli doma někde v koutku schované formičky na cukroví po babičce? Staré zdobné formičky a vykrajovátka nás v dětství fascinovaly – rybičky, šišky, motýlci...
-
Herec Ladislav Kolář: Vysněné role jsem neměl. Jedině Cyrano mě mrzí, že mi unikl
„Sednout si k mikrofonu je jednoduché, ale potom ze sebe něco dostat, to je horší. Vždycky se bojím, že mě nic nenapadne,“ směje se Ladislav Kolář.
-
Zlatavý bok, voňavá krkovice nebo žebra. Jak na domácí uzení jako profík
Uzení bylo po staletí způsobem, jak maso uchovat na delší dobu před vynálezem lednic. Uzené maso bylo svátečním chodem na Velikonoce a Vánoce.
-
Mikulášský balíček s nápadem. Nachystejte dětem sušené ovoce, oříšky nebo domácí perníčky
Podle dávných tradic svatý Mikuláš s biskupskou berlí sestupuje každý rok 5. prosince navečer z nebe na zem, obchází lidské příbytky spolu s čertem a andělem.
-
Slovácká každodennost nošení kroje mi učarovala už v dětství, říká sběratel Ladislav Lunga
„Jako malý jsem v kroji chodil s rodiči, byl jsem k tomu vychovávaný. A s manželkou jsme k tomu vedli i naše děti,“ říká sběratel Ladislav Lunga.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »