Nemocnice u svaté Anny nabídne lepší rehabilitaci

26. červenec 2011

Brněnská Fakultní nemocnice u svaté Anny slibuje lepší výsledky rehabilitace lidí po těžkých úrazech, mozkových příhodách i s bolestmi zad. Umožní to nákup nových přístrojů za 35 milionů korun.

„Za tyto peníze se nakoupí více než tři stovky nejrůznějších pomůcek,“ těší se primářka doléčovacího a rehabilitačního oddělení Marcela Nováková, „největší část budou tvořit přístroje pro takzvané aktivní a pasivní cvičení i pomůcky pro balneoterapii.“

Rehabilitace

Přístroje se budou nakupovat pro doléčovací a rehabilitační oddělení v Novém Lískovci a na kliniku tělovýchovného lékařství rehabilitace v novém nemocničním areálu. Větší část nákladů uhradí dotace z evropských fondů.

Pacientům by měly v konečném důsledku nové přístroje umožnit rychlejší návrat domů. „Bude to pro pacienty velký pokrok,“ věří Nováková.

Přednosta Kliniky tělovýchovného lékařství a rehabilitace Petr Dobšák také slibuje, že se nyní budou moci postarat o více nemocných. Těch kvůli stárnutí populace a nezdravému životnímu stylu stále přibývá. „Většinu času trávíme za počítačem, všude se dopravíme autem, takže čím dál tím méně zatěžujeme pohybový aparát. Dopadem je pak obrovský nárůst případů bolesti zad,“ dodal Dobšák.

Spustit audio