Nejde vám otevřít kompot? Ponořte sklenici do horké vody. S víčkem na PET lahvi pomůže louskáček
Víčka skleněných zavařovacích sklenic jdou někdy hůř otevřít. Nejdříve zkuste poklepání kuchyňským nožem. Když to nezabere, sklenici i s víčkem ponořte do horké vody nebo ji nahřejte pod proudem teplé vody.
Pokud bojujete s víčkem na PET lahvi, netrapte se a vezměte si na pomoc louskáček na ořechy.
Pokud po ruce nemáte otvírák na pivo a chcete klasickou skleněnou láhev i tak zdolat, můžete vyzkoušet klíč, sponu z pásku u kalhot, dámský podpatek nebo plechovku s jiným nápojem.
Obsah kelímku s jogurtem nebo zakysanou smetanou můžete snadno vyndat i bez lžíce. Odtrhněte víčko, otočte kelímek dnem vzhůru a ostrým nožem udělejte dírku do dna, obsah potom lehce vyklopíte.
Související
-
Jak zatočit se skvrnami? Babské rady doporučují líh, citronovou šťávu i octovou vodu
Boj se skvrnami je věčný. Babské rady přináší v dalším dílu pár užitečných rad a fíglů.
-
Zálohování PET lahví: ušetříme energii i přírodu. Na Slovensku rapidně ubyly odhozené odpadky
Zálohování PET lahví by podle odborníků mohlo snížit negativní dopady na životní prostředí o třetinu. Cílem je, aby z materiálů jako kov nebo plast vznikl znovu nový obal.
-
Kompot: Jak podle etikety jíst ovoce, které má pecku? Postup oddělení pecky je jazykové cvičení
Už jste někdy přemýšleli, když si v restauraci dáte kompot, jak jíst ovoce, které má pecku? Kam s ní? Radí odborník na etiketu Ladislav Špaček.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka