Muž týral čtyřměsíčního syna, jde na deset let za mříže

13. září 2011

Na deset let do vězení poslal Krajský soud Brno jednatřicetiletého muže za to, že mimořádně trýznivým způsobem týral své čtyřměsíční dítě.

Nedonošeného chlapce s velmi vážnými zdravotními problémy bil, pouštěl mu studenou vodu na hlavu a stahoval ho do plen, až nemohl dýchat. V ohrožení života nakonec hoch skončil v nemocnici a odtud byl přemístěn do ústavní péče.

V ústavní péči je chlapec je dodnes, podle dostupných informací stále s řadou potíží a váhou pouhých pět kilogramů, přestože má už šestnáct měsíců.

Když matka týrané dítě dovezla do nemocnice, mělo zlomenou ruku a pět žeber a také poškozenou plíci. Jeho váha byl ještě nižší, než při propuštění z porodnice, necelé dva kilogramy.

Fakt, že obviněný týral takto malé dítě, které vyžadovalo naopak zvláštní a velmi citlivou péči, byl právě důvodem, proč soudkyně udělila ještě vyšší trest, než žádala státní zástupkyně.

Přestože vinu obžalovaného potvrzovaly jak svědecké výpovědi, tak znalecké posudky a další důkazy, po celou dobu jednání soudu zdůrazňoval, že je nevinen. Jeho advokát proto nevyloučil, že se odvolá.

Spustit audio