Mám rád humor přes čáru, říká herec a klaun Filip Teller

16. únor 2022

„Divadlo je pro mě velice léčivé,“ říká Filip Teller, který je hercem, moderátorem, zdravotním klaunem i autorem divadelních textů a krátkých komediálních skečů.

Ve své hudební stand up comedy show s názvem Možná, že to znáte... řeší různorodá témata – nízké sebevědomí, sousedy, návštěvy posilovny, chuť na sladké. „Je to průřez deseti tématy, vznikalo to zhruba rok, v první a druhé covidové vlně. Měl jsem čas, chodil jsem se starým psem na výlety a studoval jsem, jak se píše stand up,“ říká Teller a dodává, že každý fór zraje s reprízami.

„Mám rád konverzaci s publikem. K mému překvapení na představení seděli lidé, které jsem nikdy neviděl, což je skvělé, protože evidentně nechodí jen mí přátelé,“ hodnotí ohlasy diváků a složení publika. „Potřebuju jasnou strukturu, ale jsem velice rád, když mi ji někdo zboří. Miluju nečekané situace, ve kterých se dá bruslit a improvizovat,“ doplňuje.

Jak je na tom on sám s humorem? „Myslím, že mám momenty, které mě hodně rozesmívají, spouštěčem jsou u mě neštěstí druhých – miluju pády, různé peripetie, humor přes čáru mám rád, ale ne ten sprostý, vulgarity mě nikdy nebavily.“ Pro vtip je důležité načasování a také moment překvapení, shoduje se Fillip Teller s Jarkou Vykoupilovou.

Jaké to je hrát s herci s Downovým syndromem? Jak diváci reagují na představení, které humor staví na sousedství i části společné historie s názvem Čecháčci a Čoboláci? Co říká o terapii divadlem? Je těžké dostat roli v současné seriálové produkci? Poslechněte si záznam Apetýtu s Filipem Tellerem.

autoři: Jarka Vykoupilová , lop
Spustit audio

Související