Lidem říkám neomaleně pravdu do očí, ale vždycky to dělám z lásky k nim, přiznává herečka Simona Peková

10. leden 2024

Herečka Simona Peková se narodila pro divadlo, ale na svém kontě má také mnoho filmových rolí. Tou zatím poslední je hlavní role ve filmu Přišla v noci. „Tam jsem vycházela ze sebe přirozeně, v mém životě příliš žen nebylo.“

„Říkám lidem dosti neomaleně pravdu do očí. Nicméně vždycky si myslím, že jim to pomůže. Dělám to prostě z lásky k nim,“ přiznává herečka. Ke ztvárnění postavy Valerie se inspirovala i svou matkou: „To byla naprosto mimořádná bytost. Nebrala si servítky, všeobecně oblíbená nebyla. Byla velmi přímá, někdy úsečná, někdy trochu trapná,“ doplňuje.

Čtěte také

„Od premiéry ve Varech uběhla dlouhá doba a ten film už vidělo poměrně dost lidí. Rozhovory do novin dělám a baví mě to, do rozhlasu chodím velice ráda, ale že by mi někdo volal a říkal ‚vy jste ohromná, máme pro vás roli, Simono‘, tak to se neděje,“ přiznává Peková a dodává, že komerční věci nejsou nic pro ni. „Takže budu statečně čekat, třeba se ještě naskytne, než umřu,“ žertuje.

Odmítá i hraní v seriálech. „Je to všechno tak rychlé. Brzy ráno se vstává, ze dne na den se učíte text, který s vámi ani nežije, protože další den je toto a další den tamto. Mám ráda, když mohu nad tou rolí nějakým způsobem přemýšlet.“

Jakou zkušenost si odnesla z Nadace Archa Chantal, kde pracovala čtyři roky jako ředitelka? Jak ohlíží za životní etapou, kdy vyměnila herectví za charitu? A co pro ni znamená rozhlas? O tom si poslechněte v rozhovoru!

autoři: Lucie Hostačná , lop
Spustit audio

Související