Květákové krokety z Pozořic
Recept od našeho posluchače Karla Drápala.
Suroviny:
menší květák
3 vejce
4 lžíce hladké mouky
sůl
olej na smažení
Postup:
1. Květák na růžičky uvaříme do měkka ve slané vodě.
2. Vidličkou ještě teplý rozmačkáme.
3. U vejce oddělíme žloutky od bílků.
4. Bílky ušleháme do pevna. Žloutky smísíme s hladkou moukou. Do této hmoty vmísíme ušlehané bílky.
5. Přidáme rozmačkaný květák.
6. Polévkovou lžící tvarujeme krokety a smažíme na oleji do zlatova.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Tohle není povídání na dobrou noc, k zamyšlení určitě.
moderátor Jan Pokorný


Tata a jeho syn
Autorské povídky známého divadelníka a spisovatele A. G. v jeho vlastním podání. Tata a jeho syn je sbírkou úsměvných příběhů na motivy skutečných událostí, ovšem ve skutečných kulisách a především ve skutečné době.