Květákové krokety z Pozořic
Recept od našeho posluchače Karla Drápala.
Suroviny:
menší květák
3 vejce
4 lžíce hladké mouky
sůl
olej na smažení
Postup:
1. Květák na růžičky uvaříme do měkka ve slané vodě.
2. Vidličkou ještě teplý rozmačkáme.
3. U vejce oddělíme žloutky od bílků.
4. Bílky ušleháme do pevna. Žloutky smísíme s hladkou moukou. Do této hmoty vmísíme ušlehané bílky.
5. Přidáme rozmačkaný květák.
6. Polévkovou lžící tvarujeme krokety a smažíme na oleji do zlatova.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Nenechte si ujít kouzlo staré Číny s Hankou Maciuchovou
Ondřej Kepka, režisér a moderátor


Tajný deník čínské císařovny
Románové zpracování životního příběh císařovny vdovy Cch'-si, která se jako mladá dívka Jehonala stala konkubínou císaře a díky mimořádné inteligenci, intrikám i krutosti dokázala postupně vystoupat na vrchol a na půlstoletí se stát faktickou vládkyní Číny.