Kakaový srnčí hřbet
Vyzkoušejte recept od naší posluchačky Aleny Práthové z Vranova nad Dyjí. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Budeme potřebovat:
200 g másla
20 cukru moučka
1 vanilkový cukr
3 žloutky
400 ml vody
balíček kakaa (cca 80 g)
2 balíčky dětských piškotů
Postup:
1. Máslo, oba cukry a žloutky vyšleháme do pěny. Svaříme za stálého míchání vodu s kakaem, aby vznikla hladká kaše. Necháme ji vychladnout a poté vmícháme do krému.
2. Piškoty ještě v balíčku podrtíme (párkrát po nich přejedeme válečkem, aby vznikly menší kousky) a vmícháme do základu.
3. Formu na srnčí hřbet vyložíme navlhčeným mikrotenovým sáčkem tak, aby jeho část dostatečně přesahovala okraje.
4. Do formy namačkáme těsto, překryjeme okraji sáčku a zatížíme. Uložíme na noc do lednice. Před servírováním krájíme na kousky a zdobíme šlehačkou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.