Jihomoravští senioři se budou moct registrovat na očkování proti koronaviru po telefonu

Senioři nad 80 let z jižní Moravy se budou moci registrovat na očkování proti nemoci covid-19 přes bezplatnou telefonní linku. Její číslo je 800 129 921. Krajský úřad ji spustí v pátek (15. ledna), kdy registrace v Česku začíná.

Zájemci o očkování z řad seniorů můžou využít také celostátní linku 1221 nebo webový portál crs.uzis.cz. Původně měla být registrace možná jenom on-line. Podle některých kritiků by tím neměli přístup k vakcíně senioři, kteří s internetem neumí pracovat.

Jihomoravský kraj upozornil, že linka bude momentálně určená pouze pro věkovou skupinu od 80 let a ostatní lidé ji nemají zbytečně zahlcovat telefonáty. Fungovat bude každý pracovní den od 8 do 16 hodin. Operátory vyčlenilo hejtmanství z řad zaměstnanců úřadu.

Pomoc na drátě

Radnice v Kuřimi spustila telefonní linku, kam se mohou senioři obrátit o pomoc s registrací na očkování proti covidu-19. Po zavolání na číslo 722 975 819 může operátor vytvořit registraci po telefonu nebo zájemci domluví osobní schůzku. Město linku zřídilo na základě požadavků starších obyvatel.

autor: Alena Hesová
Spustit audio

Související