Jihomoravský kraj se může pochlubit novými lázněmi, otevřeny byly v Lednici

14. říjen 2006

Do Lednice už nebude lákat jen jedinečný zámecký komplex zapsaný na seznamu světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO, ale také lázně. Moderní objekt byl slavnostně otevřen tento týden, první pacienti by mohli přijet už v lednu.

Lednické lázně budou využívat léčivých účinků jodo bromové vody a rádi tam přivítají především ty, kteří mají potíže s pohybovým aparátem. Výstavba areálu přišla na asi 120 milionů korun a ubytovat se tam může přibližně osm desítek lidí. To, že nejde o velký komplex, by se ale podle ředitele Milana Sýkory mělo stát právě jejich předností. "Chtěli bychom, aby to byly lázně rodinného typu, které budou určené zejména pro samopláteckou klientelu. Rádi bychom využili jedinečnosti umístění lázní v lednicko - valtickém areálu a chceme vycházet z dobré tradice a výsledků léčby v Hodoníně," vysvětluje Milan Sýkora.

Obci Lednice se má zase, díky lázním, dostat šance prodloužit sezónu, která byla dosud omezena na měsíce, kdy je otevřen zámek, na celý rok. Ti, kteří zvolí zimní termín pobytu, se ale podle starosty Libora Kabáta nemusí bát, že mimo objekt lázní nebude kam se vypravit. Jak řekl, už začali jednat s památkáři o změně jejich běžného režimu v lednickém zámku. "Jsme přesvědčeni, že nám vyjdou maximálně vstříc a počítáme, že se postupně rozšíří i nabídka programů, které připravuje obec," říká starosta Libor Kabát.

Lázně Lednice jsou moderním objektem, který je vybaven potřebnou technikou a také rehabilitačním bazénem. Aby nalákali klienty, chtějí ale sázet především na přátelskou atmosféru. "Vystupování a schopnost komunikace, pokud možno ve více jazycích, proto budou jedním z kritérií při výběru zaměstnanců. My sázíme na příjemné prostředí a na vztah mezi zaměstnancem a hostem, to znamená, že využijeme těch vlastností, které mají lidé z Moravského Slovácka. Na tom máme postavené i hodonínské lázně, což se osvědčilo a věříme, že to bude velice dobře fungovat i v Lednici," dodává ředitel lázní Milan Sýkora.

Spustit audio