Jablečný chlebíček

Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.

Budeme potřebovat:
3 lžíce hnědého cukru
lžička mleté skořice
60 g cukru
110 g změklého másla
2 vejce
280 g hladké mouky
necelé dvě lžičky prášku do pečiva
120 ml mléka
1 oloupané a pokrájené jablko

Postup:
1. V hrníčku smícháme hnědý cukr a skořici. Máslo utřeme s cukrem do pěny a postupně zašleháme vejce. Mouku smícháme s práškem do pečiva a postupně zapracujeme. Nakonec vmícháme mléko, aby nám vzniklo vláčné těsto.

2. Formu na biskupský chlebíček vymažeme a vysypeme moukou. Přendáme do ní polovinu těsta, poklademe na něj polovinu nakrájeného jablka a posypeme polovinou cukru se skořicí.

3. Zakryjeme druhou polovinou těsta, posypeme zbytkem jablka, lehce přimáčkneme do těsta a posypeme zbytkem cukru. Pečeme v předehřáté troubě při 175 stupních asi 40 minut.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.