Jablečný chlebíček
Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Budeme potřebovat:
3 lžíce hnědého cukru
lžička mleté skořice
60 g cukru
110 g změklého másla
2 vejce
280 g hladké mouky
necelé dvě lžičky prášku do pečiva
120 ml mléka
1 oloupané a pokrájené jablko
Postup:
1. V hrníčku smícháme hnědý cukr a skořici. Máslo utřeme s cukrem do pěny a postupně zašleháme vejce. Mouku smícháme s práškem do pečiva a postupně zapracujeme. Nakonec vmícháme mléko, aby nám vzniklo vláčné těsto.
2. Formu na biskupský chlebíček vymažeme a vysypeme moukou. Přendáme do ní polovinu těsta, poklademe na něj polovinu nakrájeného jablka a posypeme polovinou cukru se skořicí.
3. Zakryjeme druhou polovinou těsta, posypeme zbytkem jablka, lehce přimáčkneme do těsta a posypeme zbytkem cukru. Pečeme v předehřáté troubě při 175 stupních asi 40 minut.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.