Hanácké koláče
Vyzkoušejte recept od Andrey Hovězákové z Dambořic. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Těsto:
32 g droždí
130 g krystalového cukru
450 ml mléka
690 g hladké mouky
4 žloutky
citrónová kůra
špetka soli
250 ml oleje
Tvarohová náplň:
2 tvarohy
100 g cukru
vanilkový cukr
1 vejce
citrónová kůra
Drobenka:
85 g hladké mouky
85 g mletého cukru
vanilkový cukr
180 g tuku na pečení
Postup:
1. Ze surovin vypracujeme těsto a necháme vykynout.
2. Rozdělíme na čtyři bochánky, do každého zabalíme tvarohovou směs, uděláme placku a znovu necháme vykynout.
3. Potřeba povidly, posypeme drobenkou a před pečením necháme ještě krátce vykynout.
4. Pečeme při 180 stupních dozlatova.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.