Griliášky
Dali byste si něco malého, sladkého, ne úplně buchtu, ani koláč? Recept od Zuzky Plíškové je to pravé! Karamelově sladké a křupavé, přitom malé griliášky.
Budete potřebovat:
1 balení oplatkových plátů
1 konzerva kondenzovaného slazeného mléka
150-200 g krupicového cukru
200 g másla (o pokojové teplotě)
100 g mletých ořechů
100 g sekaných arašídů
Postup:
1. V hrnci rozehřejeme cukr a rozpustíme na karamel.
2. Pak postupně vmícháme máslo, dokud se nespojí s karamelem.
3. Přilijeme opatrně kondenzované mléko a nakonec přidáme ořechy.
4. Vše povaříme na mírném plameni, dokud směs nezhoustne a odstavíme z plotny.
5. Necháme mírně vychladnout a natíráme na oplatky, které klademe na sebe.
6. Poslední plát zakryjeme alobalem a zatížíme (třeba plechem, na které položíme sáčky s moukou nebo knihy).
7. Takto necháme do druhého dne a rozkrájíme na menší kousky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka