Další sociální pracovnice z kauzy týraného Dominika dostala podmínku

30. duben 2012

Městský soud v Brně potrestal bývalou sociální pracovnici z kauzy týraného Dominika Evu Babičkovou šesti měsíci vězení s podmíněným odkladem na jeden a půl roku.

Soud původně už na sklonku loňského roku Babičkovou potrestal trestním příkazem k šesti měsícům vězení s odkladem na dva roky. Babičková proti tomu ale podala odpor a soud tak musel projednat kauzu v hlavním líčení.

Podle soudu měla Babičková dost signálů, které ji upozorňovaly, že v rodině není vše v pořádku. O bití chlapce ji informovali například ze školy, anonymně se ozval i některý ze sousedů rodiny. Přesto nejednala a za to jí podle soudu přísluší trest.

Obžalovaná sociální pracovnice se ale vinna necítí a chce se odvolat. „S rozhodnutím soudu nesouhlasíme,“ potvrdila obhájkyně Marie Minaříková. Naopak státní zástupkyně Jaroslava Daňková se práva na odvolání vzdala.

V kauze týraného Dominika padlo už několik trestů

Eva Babičková je už druhou sociální pracovnicí, která byla v kauze týraného chlapce odsouzena. Za zanedbání povinností při práci s rodinou týraného Dominika si už dříve vyslechla trest i její kolegyně Lea Petříčková.

Brněnský krajský soud Petříčkové potvrdil čtyři měsíce vězení s podmíněným odkladem na rok. Dominikův otec stráví za týrání chlapce ve vězení šest a půl a matka šest roků.

Spustit audio