Bramborové muffiny s tuňákovým krémem
S tímto zajímavým receptem se žák 2. ročníku Střední školy gastronomie a obchodu ve Zlíně Karel Bašanda přihlásil do soutěže „Svačina roku”. Je to nevšední občerstvení vhodné nejen na oslavy. Rozpis je na zhruba 10 kusů.
Budete potřebovat:
1250 g moučných brambor
250 g másla
500 g zakysané smetany
2 menší cibule
2 malá, nebo 1 velké vejce (o hmotnosti cca 80 g)
625 g hladké mouky
tymián
¾ sáčku prášku do pečiva (7,5 g)
sůl, pepř
hotový tuňákový krém
Celý týden vaříme s šikovnými žákyněmi, žáky a vyučujícími ze Střední školy gastronomie a obchodu ve Zlíně. V Apetýtu se s námi dělí o nápadité recepty na jídla, kterými si získali uznání porot na nejrůznějších soutěžích i pochvaly blízkých.
Postup:
1. Na části másla orestujeme nasekanou cibulku a nastrouhané brambory.
2. Přidáme tymián, osolíme, opepříme, necháme vychladnout.
3. Zbylé máslo rozehřejeme a vmícháme do brambor se zakysanou smetanou, vejci, moukou a kypřícím práškem.
4. Promícháme a lžící vkládáme do vymazané formy na muffiny.
5. Pečeme 20-25 minut při 180 stupních.
6. Hotové muffiny zdobíme tuňákovým krémem se snítkou kopru a větvičkou tymiánu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka