Bramborová pomazánka
Vyzkoušejte recept naší redaktorky Zuzky Plíškové.
Budete potřebovat:
2 střední škrobovité brambor
2-3 lžíce zakysané smetany
uvařené vejce
kyselá okurka
menší cibule
lžíce másla
mletá paprika
lžíce hořčice
sůl, pepř
Postup:
1. Uvařené brambory na jemno nastrouháme nebo propasírujeme.
2. Cibuli nadrobno nakrájíme a necháme na másle zesklovatět.
3. V závěru můžeme přidat trochu sojové omáčky a krátce zarestovat.
4. Po vychladnutí smícháme s bramborem, zakysanou smetanou, přidáme změklé máslo, nastrouhané vejce a okurky, papriku, sůl a pepř.
5. Smícháme a po vychlazení mažeme na pečivo.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.