Borůvková buchta se skořicovou drobenkou

Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.

Připravte si:
260 g hladké mouky
3 lžičky prášku do pečiva
špetka soli
140 g cukru
60 g másla
1 větší vejce
120 ml mléka (půlka hrníčku)
600 ml borůvek

Na drobenku:
citrónová kůra
lžička skořice
60 g másla
50 g hladké mouky
100 g cukru

Postup:
1. V míse smícháme nejprve tyto suché ingredience: mouku, prášek do pečiva a sůl. Máslo utřeme s cukrem do pěny a přišleháme vejce. Postupně přidáváme mouku na střídačku s mlékem. Přidáme borůvky lehce poprášené moukou.

Borůvky, ovoce (ilustrační foto)

2. Těsto přendáme do vymazané a moukou vysypané dortové formy, nebo na plech s vyšším okrajem. Posypeme drobenkou, kterou vypracujeme z másla, mouky, cukru, skořice a citrónové kůry. Pečeme při 190 stupních asi 40 minut.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Lidský faktor jsem znal jako knížku, ale teprve s rozhlasovým zpracováním jsem ho dokonale pochopil...

Robert Tamchyna, redaktor a moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Lidský faktor

Lidský faktor

Koupit

Točili jsme zajímavý příběh. Osoby, které jsme hráli, se ocitaly ve vypjatých životních situacích, vzrušující práce pro herce a režiséra. Během dalšího měsíce jsme Jiří a já odehrané repliky svých rolí žili. Fantasmagorické situace posledního dílu příběhu se staly naší konkrétní každodenností. V srpnu Jiří Adamíra zemřel. Lidský faktor byla naše poslední společná práce.“ Hana Maciuchová