Borůvková buchta se skořicovou drobenkou
Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Připravte si:
260 g hladké mouky
3 lžičky prášku do pečiva
špetka soli
140 g cukru
60 g másla
1 větší vejce
120 ml mléka (půlka hrníčku)
600 ml borůvek
Na drobenku:
citrónová kůra
lžička skořice
60 g másla
50 g hladké mouky
100 g cukru
Postup:
1. V míse smícháme nejprve tyto suché ingredience: mouku, prášek do pečiva a sůl. Máslo utřeme s cukrem do pěny a přišleháme vejce. Postupně přidáváme mouku na střídačku s mlékem. Přidáme borůvky lehce poprášené moukou.
2. Těsto přendáme do vymazané a moukou vysypané dortové formy, nebo na plech s vyšším okrajem. Posypeme drobenkou, kterou vypracujeme z másla, mouky, cukru, skořice a citrónové kůry. Pečeme při 190 stupních asi 40 minut.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.