Bolek Polívka a David Rotter vydali nové CD. Prvními recenzentkami jsou naše ženy, shodují se

29. říjen 2021

„Když se ostatní testovali, Bolek textoval.“ O svém novém společném počinu – CD Zamrzlé úsměvy přišli do Apetýtu popovídat Bolek Polívka a David Rotter.

Peca umřel, Lasica v karanténě, co s volným časem? 

Věnuji se ženě. 

Zpívám, tančím, recituji, prostě všecko, 

jenom aby z toho zase nebylo děcko!

Verše, kterými to celé začalo, vzbudily Bolka Polívku jednoho sychravého únorového rána během lockdownu. Pak postupně přibývaly další, ručně psané verše a krátké texty, až se společně s hudebním skladatelem a kamarádem Davidem Rotterem zrodil nápad na společné autorské CD, které nakonec pojmenovali Zamrzlé úsměvy. 

David Rotter už se s Bolkem Polívkou na některých projektech potkal, skládal hudbu například k filmu Dědictví aneb Kurvaseneříká nebo k jeho divadelnímu představení Šašek a syn. Prvními posluchači a současně i shovívavými recenzentkami jsou jejich manželky, novinky jim ale prý vždy pouštějí odděleně, aby první reakce probíhaly v soukromí. „Vždycky mi udělá radost, když vidím, že se to Marcelce líbí, že se pobaví nebo třebas i dojme,“ říká s úsměvem Bolek Polívka. 

Na novém CD zazní nejen básně Bolka Polívky a hudba Davida Rottera, ale i některé překvapivé styly, které by posluchač asi nečekal – například melodram nebo rap. 

Společnou písničku v premiéře zazpívá i Polívkova manželka: „Původně tu písničku nazpíval David s dcerou, ale nakonec to dopadlo jinak. Marcelka zpívá ráda a dobře. Tak jsme to zkusili s nejistým výsledkem. Když je s tím nakonec David víc spokojen, tak já se taky zařadím mezi spokojené,“ popisuje Bolek. „Ta píseň je duet a je to textově velmi nablízko, tak proto mi připadá, že je to pro něj a jeho ženu. Oba zpívají a my bychom si přáli, aby to stylově vyznělo jako přátelská, až rodinná návštěva u toho, kdo to bude poslouchat,“ upřesňuje David Rotter.

Jaká překvapení spolu David Rotter a Bolek Polívka pro posluchače připravili? To si poslechněte v rozhovoru Jany Kobylinské, kde uslyšíte i ukázky z nového CD.

Spustit audio

Související