Víno, cimbál, katastrofy. Podívejte se na video z koncertu na Hudebním festivalu Znojmo

16. červenec 2021

Podvečerní bouřka v pátek 16. července málem zhatila koncert Hudebního festivalu Znojmo. Přesto nakonec v Louckém klášteře zahrály Cimbálová muzika Veltlínek a Cimbálová muzika Antonína Stehlíka.

Stehlíkova muzika čerpá ze všech folklorních regionů Moravy, ale i Slovenska. Muzika hraje k nejrůznějším příležitostem, jako jsou ochutnávky vín, plesy a samozřejmě pořádá vlastní koncerty. Má zkušenosti nejen z vystoupení po celé republice, ale také těch zahraničních – v Rakousku, Anglii nebo Holandsku. Tradicí se staly vánoční koncerty v Mikulášském kostele ve Znojmě.

Cimbálová muzika Veltlínek vznikla při ZŠ Mládeže ve Znojmě v roce 2011. V dnešní době se počet muzikantů ustálil na dvanácti členech. Pod vedením Jiřího Ludvíka se schází na pravidelných zkouškách a občasných soustředěních, kde společně zdokonalují společnou souhru a zpěv lidových písniček ze všech regionů Čech, Moravy a Slovenska.

Koncert sledujte na YouTube kanále Koncerty Českého rozhlasu (nebo přímo přes odkaz v článku) nebo poslouchejte na našich rozhlasových vlnách v pátek 16. července od 19 hodin.

autoři: Jiří Kokmotos , lop

Související

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka