Vinařův rok: jak vzniká dobré víno měsíc po měsíci

Jak ladit vína k jídlu

Krém z mladého holoubka se zastřeným křepelčím vejcem, fishcake /fiškejk/ s mořskými plody a citrónovou emulzí nebo kaštanový cheescake se zmrzlinou ovoněnou jalovcem a rozmarýnem. To je menu pro dnešní v pořadí už šestý díl seriálu Vinařův rok. Vinař Jan Stávek v něm prozradí, jak snoubit vína s jídlem.

autor: Štěpánka Kadlečková
Spustit audio

Související

Nejnovější zprávy

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.