Vinařův rok: jak vzniká dobré víno měsíc po měsíci
Jak ladit vína k jídlu
Celý seriál:
Krém z mladého holoubka se zastřeným křepelčím vejcem, fishcake /fiškejk/ s mořskými plody a citrónovou emulzí nebo kaštanový cheescake se zmrzlinou ovoněnou jalovcem a rozmarýnem. To je menu pro dnešní v pořadí už šestý díl seriálu Vinařův rok. Vinař Jan Stávek v něm prozradí, jak snoubit vína s jídlem.
Související
-
Vinařstvím roku je Víno Jan Stávek z Němčiček
Nejlepším vinařstvím roku 2017 je Víno Jan Stávek z Němčiček. Vůbec poprvé v osmileté historii soutěže tak vyhrálo vinařství s roční produkcí vína do 50 tisíc litrů.
-
Dali byste si víno v plechovce? Výrobce cílí hlavně na mladé...
Na český trh míří víno v plechovkách. V těchto dnech chtějí výrobci prodat první kusy. Co na to říkají ostatní vinaři?
Nejnovější zprávy
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.