Vinařův rok: jak vzniká dobré víno měsíc po měsíci

V laboratoři

Vinaři na jihu Moravy teď pracují hlavně ve sklepě. Kontrolují, jak vína kvasí, zda mají dostatek alkoholu nebo cukru. A k tomu jim pomáhají moderní přístroje.

autor: Štěpánka Kadlečková | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související

Nejnovější zprávy

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Lidský faktor jsem znal jako knížku, ale teprve s rozhlasovým zpracováním jsem ho dokonale pochopil...

Robert Tamchyna, redaktor a moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Lidský faktor

Lidský faktor

Koupit

Točili jsme zajímavý příběh. Osoby, které jsme hráli, se ocitaly ve vypjatých životních situacích, vzrušující práce pro herce a režiséra. Během dalšího měsíce jsme Jiří a já odehrané repliky svých rolí žili. Fantasmagorické situace posledního dílu příběhu se staly naší konkrétní každodenností. V srpnu Jiří Adamíra zemřel. Lidský faktor byla naše poslední společná práce.“ Hana Maciuchová