VIDEO: Na živú notečku se představili finalisté regionální přehlídky dětských zpěváčků za doprovodu CM Ohnica

27. březen 2019

Březnový koncertní speciál Na živú notečku nás zavedl do Uherského Hradiště. V přímém přenosu ze sálu místní Základní umělecké školy se představili finalisté regionální přehlídky dětských zpěváčků z Uherskobrodska a Uherskohradišťska: Zazpívej, slavíčku z roku 2018.

Lidové písně uvedených regionů v podání dětských interpretů zazní za doprovodu uherskohradišťské Cimbálové muziky Ohnica s primášem Janem Mudrákem a harmoniky pana učitele Vlastika Ondry.

Právě učitel a folklorista Vlastimil Ondra, cimbalista a umělecký vedoucí CM Ohnica Jan Káčer a muzikant a etnograf Jan Maděrič stojí za navazujícím projektem této pěvecké přehlídky.

Finalisté regionální přehlídky dětských zpěváčků z Uherskobrodska a Uherskohradišťska: Zazpívej, slavíčku z roku 2018

Pod jejich vedením totiž finalisté pěvecké přehlídky Zazpívej, slavíčku získávají skrze vzájemné několikadenní hudební setkání možnost nových přátelství, zkušeností a pohledů na práci s lidovou písní. Výsledkem je vzájemné propojení jednotlivých zpěváčků, výuka nového regionálního repertoáru a v neposlední řadě radost ze samotného zpěvu všech zainteresovaných účinkujících.

Přesvědčte se o výborné zpěvnosti dětí různých věkových kategorií z Uherskohradišťska a Uherskobrodska v dnešním vydání pořadu Na živú notečku, který pro vás vysíláme ze Základní umělecké školy v Uherském Hradišti.

autor: Petr Mička

Související

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.