VIDEO: Dechová hudba Vinařinka zahrála v Kyjově nejen k vínu, ale i k tanci a poslechu

29. duben 2023

Další koncert ze Seriálu dechových hudeb představil kapelu Vinařinka. Ta zahrála v Kyjově v úterý 2. května. Podívejte se na záznam!

Miloš Procházka je legendou moravské dechové hudby. Díky němu má taky řada dechovek co hrát, protože je plodným autorem, pedagogem a hlavně muzikantem. A tak se jeho jméno prolíná řadou kapel. S Vinařinkou ze Žeravic je ovšem spjatý jako dirigent.

Dechová hudba Vinařinka na Kyjovsku vystupuje zejména na hodech, tanečních zábavách, dožínkách, koncertech a festivalech. Loni si kapela, kterou vede Stanislav Žůrek, nadělila CD a příští rok oslaví kulaté výročí fungování na scéně lidové hudby. Kapela vznikla v roce 1984 a bude tak mít na kontě 40 let existence.

Koncert můžete poslouchat na našich rozhlasových vlnách, na portále mujRozhlas nebo sledovat na YouTube kanálu Koncerty Českého rozhlasu.

autor: Jiří Kokmotos

Související

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.