V prosinci začne demolice tělocvičny sokolů u Tomkova náměstí v Brně, silničáři tam staví okruh

30. listopad 2021

Sokol Husovice dostane od státu 37 millionů korun za vyvlastnění tělocvičny u Tomkova náměstí v Brně. Budovu potřebuje Ředitelství silnic a dálnic, které tam staví velký městský okruh. Vyvlastňovací řízení se blíží ke konci. Sokol předal v neděli 29. listopadu dělníkům klíče, demolice budovy začne v příštích dnech. Novou halu si sportovci nechají postavit opodál, blíž k řece Svitavě.

„Jednotlivé oddíly si domluvily pronájmy a školy, co sem chodily na pronájmy, tak těm jsme řekli, že si musí najít novou tělocvičnu, než postavíme nové prostory,“ říká starosta husovických sokolů Josef Jiránek. Doufá, že novou halu za asi 120 milionů korun postaví do tří let. Příští rok chtějí žádat o stavební povolení.

Tou dobou už chtějí silničáři v místě začít bourat hlavní most a stavět novou estakádu. „Budou se ubourávat poloviny mostu a ten provoz by měl být zachován,“ dodává šéf brněnského závodu Ředitelství silnic a dálnic David Fiala.

Okruh u Tomkova náměstí má být hotový v roce 2024, později se do něj napojí ulice Nová Dukelská, která sokolský areál rozpůlí.

autor: Tomáš Kremr
Spustit audio