V Brně je teď méně odtahů aut kvůli blokovému čištění

15. květen 2011

V Brně se letos snížily počty odtažených aut při blokovém čištění. Podle odtahové firmy, která službu pro město zajišťuje, za to může změna pravidel od začátku letošního dubna.

Po nedávném rozhodnutí Nejvyššího soudu se odtažené vozidlo při blokovém čištění ulic musí vracet zpět na místo. Řidiče ale čeká dvojnásobný poplatek.

Zkušenost z tohoto týdne mají řidiči odtahových vozů například z blokového čištění v ulicích Botanická, Pekárenská a v oblasti bohunické nemocnice. "Tam vždycky zůstane spousta aut. Minimálně kolem dvaceti ve městě. Kolem bohunické nemocnice asi dvanáct aut," popsal Jaroslav Sýs, řidič jednoho vozů, které v Brně odtahují auta zaparkovaná v ulicích, kde právě probíhá blokové čištění aut.

Odtah vozidla

Podle majitele odtahové firmy Zdeňka Černého jsou tato čísla ve srovnání s předchozími roky nižší. O odtazích se více mluví a řidiči jsou pozornější. "Méně parkují na místech, kde se parkovat nemá, protože tam probíhá čištění. Pokud někdo vozidlo zanechá tady, vrátíme mu ho zpět. Pak ale sankce je taková jaká je," říká Zdeněk Černý.

Na místo se podle Černého vrací denně asi čtvrtina odtažených aut. Pak ale řidiče čeká dvojnásobný poplatek 3. 720 korun.

autor: Michal Záboj
Spustit audio