Tyhle tipy se vám při pečení masa budou hodit! Nechte se inspirovat Babskými radami
Jak ozvláštnit pečení vepřového? Povrch lehce potřete skořicí a během pečení přelévejte tmavým pivem, vznikne chutná křupavá kůrka.
Upečené maso vždy krájíme až 10 minut po vyjmutí z trouby, aby z něj nevytekla šťáva.
Pokud pečete sekanou, potřete ji na posledních 15 minut kečupem, vznikne chutná kůrčička.
Tipy na dokonalé smažené řízky:
- Do rozehřátého oleje vždy vkládejte silnější kolečka syrové brambory, olej se nebude přepalovat.
- Aby z řízků napadala strouhanka, nenechávejte je dlouho předem obalené v lednici a při samotném smažení je přikryjte pokličkou.
- Pokud do vajíčka na obalování přidáte bílý jogurt (v množství na 1 vejce 1 lžičku jogurtu), strouhanka bude na mase perfektně držet.
Související
-
Nikdy nevkládáme do úst najednou maso společně s knedlíkem, zdůrazňuje Ladislav Špaček
Víte, jak porcovat třeba takový knedlík na talíři a jak ho vkládat do úst? Jak to dělat podle bontonu?
-
Vepřová panenka se žampiony v listovém kabátku. Kvalitní a šťavnaté maso se musí připravit s láskou
Milujete vepřovou panenku? A víte například, že je vepřová panenka také velmi málo kalorická? Její další výhodou je nespočet možných variací na úpravu.
-
Nejlepší je najít si svého řezníka v ulici a maso kupovat u něj, říká řeznický mistr Nitka
Kvalitní maso stále představuje základ našich jídelníčků. Jaké si vybrat, jak jej uchovávat a jak upravit, aby všem chutnalo, poradí řeznický mistr Jaroslav Nitka.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka