Svůj Senior Point má ode dneška také Břeclav

30. květen 2014

Nejstarší obyvatelé Jihomoravského kraje mají k dispozici už šestý Senior Point. Dopoledne byl otevřen v břeclavské Svatoplukově ulici v budově tamní Charity.

„Poradenské místo tak díky tomu nabídne další služby,“ pochválil si přítomnost Senior Pointu ředitel Charity Břeclav Josef Gajdoš, „Charita by chtěla v Jihomoravském kraji zřizovat takzvaná Socioinfocentra, která budou poskytovat nejen informace, ale také například pomáhat s umístěním do hospice.“

V novém břeclavském informačním centru pro seniory zájemcům samozřejmě zdarma poradí a pomůžou vyškolení pracovníci. „Usnadní tak seniorům například orientaci v sociální problematice nebo jim pomohou s výpočetní technikou,“ dodala PR manažerka Tereza Bartošíková.

„Senior Point se snaží o zapojení seniorů do aktivního způsobu života, podporuje a rozvíjí volnočasové aktivity, poskytuje informace ze sociální, kulturní i společenské oblasti,“ uvedla Dagmar Gasnárková z odboru sociálních věcí břeclavské radnice.

V novém Senior Pointu si mohou zájemci vyřídit i Senior pas. „Je to jihomoravský projekt, jehož podstatou je vytvoření sítě míst, kde budou pro obyvatele kraje nad pětapadesát let poskytované slevy na výrobky a služby,“ připomněla Gasnárková.

autor: hon
Spustit audio