Sandra a Richard Pogodovi v Apetýtu: Smíchem ku zdraví. My tomu s tátou věříme

30. prosinec 2022

„Humor, to je nejlepší koření života,“ shodují se Sandra a Richard Pogodovi. Dcera a otec, ale také herečka a moderátorka a skladatel, zpěvák a pianista. Spolu napsali dvě knihy zábavných, ale zároveň reálných příhod, které se staly jim nebo jejich přátelům.

Vánoce slaví každoročně tak, že se rodina sjíždí z Moravy i z Čech u Sandřiny sestry. „Mluví se o tom půl roku dopředu, vždycky koupíme v Olomouci dvě kachny. A moje žena je peče snad třináct hodin,“ popisuje Richard Pogoda průběh svátků v rodinném kruhu. „Mamka k tomu ještě dělá lokše a zelíčko, to je jízda,“ dodává se smíchem Sandra.

Hoďte se do pogody!

Společně jezdí dcera s otcem na představení s vlastní talk show. „Táta musí být na jevišti za sebe, když se snaží hrát roli, tak je nesvůj a nervózní. Naopak já jsem se tohle musela učit, z velké časti právě od něj. On je taková chodící encyklopedie, o všem ví něco a umí krásně používat češtinu, dokáže spojit víc témat. Já jsem byla zvyklá schovávat se vždycky za nějakou postavu. Při našich prvních vystoupeních jsem ho hodně pozorovala a učila se. Dneska už jsem schopná utáhnout sama i hodinu a půl na jevišti.“

Jejich dvě knihy plné rodinných příhod slaví taky úspěch. Možná, že další pokračování už je na obzoru: „Abych mohl nějakou naši historku napsat, tak se mi nejdřív o ní musí zdát ve snu. Před pár dny se mi jedna kompletní povídka zdála, jen ji hodit na papír! Ale dopoledne už jsem si jen vzpomněl, že se mi něco nádherného zdálo, ale už si to nepamatuju,“ dodává Pogoda.

Na jakém zvláštním místě se Richard setkal s Jiřím Suchým? Za co mu nadával Pavel Dostál? Proč ho baví hraní v nákupním centru a na co se oba chystají v novém roce? Poslechněte si v posledním Apetýtu roku 2022.

Spustit audio

Související