RECEPT - Kančí z obyčejného vepříka

3. listopad 2003

Kančí z obyčejného vepříka

3/4 kg masa z vepřové kýty, 100 g slaniny, 200 g kořenové zeleniny, špetka tymiánu, citronové kůry, bobkový list, 2 ořechy, sůl, lžička octa, 1/8 l červeného vína, máslo

Maso protáhneme slaninou, potřeme solí utřenou s roztlučenými ořechy (maso zčerná jako kančí) a potopíme do vody se svařeným kořením a octem. Marinujeme v chladnu 24 hodin. Poak přilijeme víno a zvolna v troubě pečeme doměkka. Mezi pečením je potíráme máslem. Upečené vyjmeme, omáčku rozmixujeme nebo utřeme či prolisujeme a necháme ještě povařit i se znova vloženým masem. Podáváme s knedlíkem a můžeme přidat i brusinkový nebo jeřabinový kompot nebo želé.


Napište nám váš oblíbený recept - apetyt@bo.rozhlas.cz

Recept Apetýtu
Spustit audio