RECEPT - Kančí z obyčejného vepříka
Kančí z obyčejného vepříka
3/4 kg masa z vepřové kýty, 100 g slaniny, 200 g kořenové zeleniny, špetka tymiánu, citronové kůry, bobkový list, 2 ořechy, sůl, lžička octa, 1/8 l červeného vína, máslo
Maso protáhneme slaninou, potřeme solí utřenou s roztlučenými ořechy (maso zčerná jako kančí) a potopíme do vody se svařeným kořením a octem. Marinujeme v chladnu 24 hodin. Poak přilijeme víno a zvolna v troubě pečeme doměkka. Mezi pečením je potíráme máslem. Upečené vyjmeme, omáčku rozmixujeme nebo utřeme či prolisujeme a necháme ještě povařit i se znova vloženým masem. Podáváme s knedlíkem a můžeme přidat i brusinkový nebo jeřabinový kompot nebo želé.
Napište nám váš oblíbený recept - apetyt@bo.rozhlas.cz
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Spotřebitelské organizace v EU podaly stížnost na Temu. Problém je s kvalitou zboží i s daty zákazníků
-
ONLINE: Zelenskyj podepsal zákon umožňující mobilizaci vězňů. Do války je dosud posílalo jen Rusko
-
Odstranění sovětských pomníků jako rehabilitace nacismu? Rusko vydalo zatykač na 177 politiků z EU
-
ONLINE: Fico podstoupil další operaci. Lékaři odebrali nekrotickou tkáň, která zůstala po střelném zranění