Rady do kuchyně, užitečné návody i recepty. Oblíbené babské rady vychází koncem dubna knižně

15. duben 2021

Kniha Babské rady autorky a moderátorky Jarky Vykoupilové, to je soupis cenných pokladů v podobě postupů, receptů a neotřelých nápadů, jak si poradit v situacích, které přináší každodenní život.

Rady často předávané z generace na generaci, jednoduché, někdy překvapující a jindy i úsměvné. V knize najdete kapitoly rad do kuchyně, do zahrady, pro krásu i zdraví či pro pořádek. Nechybí oddíl plný receptů a také babské rady bylinkářky Blanky Kocourkové.

Babské rady si posluchači Českého rozhlasu Brno v pořadu Apetýt předávají od července roku 2016. V moravském rozhlasovém éteru se tak pravidelně staví mosty vzájemnosti, kdy na položenou otázku dostává posluchač odpověď od jiného posluchače. Je to jako sejít se s dobrými přáteli u jednoho stolu a podělit se o to nejlepší, co umím a co jsem vyzkoušel.

Poděkování patří Folklórnímu souboru Světlovánek, Skanzenu Rochus Uherské Hradiště a Sklepům Mařatice.

Přisedněte tedy k nám, zalistujte a nechte se inspirovat i bavit. Babské rady totiž dokážou zázraky! Vyhnat kunu z půdy, odstranit ztvrdlou kůži na patách, zbavit zahradní růže mšic, připravit domácí hořčici nebo rozzářit unavené oči. A na vás je, abyste rady prověřili vlastní zkušeností.

Spustit audio