Proč je vaření trendy? Máme dostupné suroviny a lidé chtějí zážitek, myslí si kuchaři a manželé Rimplerovi

28. srpen 2023

Šéfkuchař Jan Rimpler a jeho žena Kateřina díky vaření projeli svět. Dvojice spolu brzy oslaví společné čtvrtstoletí – zvládli i náročná stěhování za prací a nyní se naplno věnují kurzům ve škole vaření. „Udělat si dobý vývar nebo omáčku, to je naprostý základ,“ zdůrazňuje Jan Rimpler. Jak vzpomínají na éru, kdy se plavili a vařili na říčních lodích po Evropě? Co nejexotičtějšího ochutnali? A na který rodinný recept jsou náležitě pyšní? Poslechněte si Apetýt!

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.