Cestujte, ochutnávejte, experimentujte, nabádá šéfkuchař z karlovarského Puppu

26. červen 2023

„Propracovat se na vrchol je především o vůli. Cestujte, ochutnávejte, nebojte se experimentovat,“ nabádá šéfkuchař Grandrestaurant Pupp v Karlových Varech Ondřej Koráb.

To, že někdo rád vaří už v dětském věku, není podle šéfkuchaře důležité a rozhodně to nic neříká o tom, jestli se profesí bude v dospělosti třeba živit.

Čtěte také

„Je tomu potřeba přidat trošku víc: píli, vůli a tvrdou práci. A to se děje někdy mezi 15. až 20. rokem života, kdy člověk vstřebává veškeré informace a učí se, nabírá praxi a tvrdě pracuje.“

V Hovorech také vysvětluje, proč mák snese jen na rohlíku, a mluví o svém 50členném týmu, který musí skvěle zvládnout dvacet i 1,2 tisíc lidí během karlovarského filmového festivalu. Rozhovoří se i o improvizaci u sporáku nebo o škole proti stresu, když se v kuchyni hodně křičí.

Ptá se Naděžda Hávová.

autor: Naděžda Hávová
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.