Povidla klasicky, ale i tak, jak je neznáte. Vyzkoušejte povidlovou šlehačku
Na nejlepší povidla musíte mít zcela zralé, měkké a sladké švestky. Ne nadarmo čekali předkové se sklizní do prvních ranních mrazíků, které chuť zkoncentrovaly.
Povidly můžete plnit tradiční kynuté buchty, povidlové taštičky, připravit sladkokyselé švestkové čatní, které skvěle ladí k sýrům, uvařit švestkovou omáčku k uzenému masu, nachystat švestkový rozvar k přelití perníkové buchty.
Povidla doplňují mák, takže s makovou náplní nemůžete prohloupit. Dodají jí vláčnost a skvělou chuť. Hodí se do tradičních buchet i jako náplň do frgálů z Valašska.
A co takhle povidlová šlehačka? Báječná náplň do palačinek vznikne tak, když do našlehané šlehačky z jednoho kelímku přidáte vrchovatou polévkovou lžíci povidel a krátce prošleháte.
Mohlo by vás zajímat
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka