Poradna Apetýtu: jak na zpracování kořenů a hub
Poradna s divokým zelinářem Radomírem Němcem na téma jedlé kořínky a houby.
V Evropě má lopuch historii vnitřního i vnějšího používání. Při výčtu jeho účinků najdeme především, že se používá při léčbě ekzémů, vyrážek či špatně se hojících ran. Podporuje také růst vlasů (při zevní aplikaci).
Jak využít lopuch, kořeny pampelišky či devětsil v kuchyni? Jak správně zpracovat čirůvku fialovou? O tom si povídala Jarka Vykoupilová s botanikem Jihomoravského muzea ve Znojmě Radomírem Němcem, který prozradil v poradně také to, jak na jednoduchý salát z ptačince prostředního.
Související
-
Poradna Apetýtu: babské rady
Babské rady - posluchači radí sami sobě. Víte, jak vyčistit skvrny nebo jak si poradit se škůdci? Zavolejte nám do studia a nechte se zároveň inspirovat!
-
Poradna Apetýt: rakytník a jeho využití
Bylinková poradna s Blankou Kocourkovou na téma rakytník a jeho využití.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.